Giresun Üniversitesi Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki İşcan'ın konuşmacı olarak katıldığı “Radikal İslam Alanında Zihniyet Sorunu” başlıklı konferans, 17 Nisan 2019 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Karadeniz Konferans Salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program, Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özmenli’nin konuşmalarıyla devam etti.

Topluluk olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Özmenli’nin ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Mehmet Zeki İşcan, “Radikal İslam Alanında Zihniyet Sorunu” başlıklı konferansını gerçekleştirdi.

Dinde radikalliğin mümkün olup olmadığı sorusuyla programa başlayan İşcan, konuşmasının devamında radikal grupları ortaya çıkaran etkenler üzerinde durdu.

“Radikalizm, dini sınır ile siyasi sınırın ihlal edilmesi demektir. Din siyasallaşırsa radikalizm olur” diyen Prof. Dr. Mehmet Zeki İşcan, radikalizm konusunda dünya genelinde yaşanan sorunlara değindi.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program, soru – cevap bölümü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak’ın Sayın İşcan’a teşekkür belgesini takdim etmesi ile sona erdi.