Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından kabulünün 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

12 Mart 2019 Salı günü saat 10.00’da Vahit Sütlaş Sahnesinde gerçekleşen anma programına, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan kısa film gösteriminin ardından program, okunan şiirler ve  “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu tiyatro gösterisiyle devam etti.

Anma programı; İstiklal Marşı’nı güzel okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.