Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, çocuk istismarı üzerine yaptıkları çalışmalarla bilinen ve kısa adı UCİM olan, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneğinin Giresun temsilcilerini, 15 Ocak 2019 Salı günü makamında kabul etti.

UCİM Giresun Eğitim Temsilcisi ve aynı zamanda GRÜ Eğitim Fakültesi öğrencisi Büşra Nur Kandemir, gönüllü üye İsmail Bulut ve GRÜ Öğrenci Konseyi yönetiminden Ahmet Arslantürk ile bir araya gelen Rektörümüz,  UCİM’in, dünya genelinde önemli bir problem olarak kabul edilen çocuk istismarına karşı yetişkin ve çocukları bilinçlendirmeyi hedefleyen çalışmalarıyla önemli bir görev üstlendiğini belirterek, toplumun yarayan kanası olan böylesine hassas bir konuda GRÜ olarak kendilerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Ziyarette, çocuk istismarına karşı Giresun’da çeşitli faaliyetler yürüttüklerini ve üniversitenin bu faaliyetlere her zaman katkı sağladığını ifade eden dernek temsilcileri, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a, bu çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür belgesi takdim ettiler.

Ziyarette; Giresun’da yaptıkları çalışmalara değinen Büşra Nur Kandemir, Doç. Dr. Neslihan Ültay ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Yolasığmazoğlu danışmanlığında, Giresun merkeze bağlı dokuz köy okulunun dahil olduğu bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ve kendisi gibi dernek gönüllüsü olan Fatma Nur Sevim’in de dahil olduğu bu etkinlikler kapsamında; istismarla mücadeleye yönelik veli eğitim seminerleri, çocuklar için hazırlanan “Kırmızı Çizgi Eğitimi”, beden tanıma, onay verme ve özel bölgeler dramaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

UCİM tarafından 10 Ocak 2019’da velilere yönelik düzenlenen, avukatlar ve psikologların da yoğun ilgi gösterdiği  “Çocukta İhmal ve İstismar” başlıklı eğitim seminerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Kandemir, İsmail Bulut ve Cem Türker adlı dernek gönüllüleriyle birlikte yürüttüğü eğitimler hakkında Rektörümüze bilgi verdi.

Derneğin yaptığı çalışmaları takdir ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bundan sonra yapılacak faaliyetlere de GRÜ olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.