Millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çıkan bir ulusun egemenliğinin temel dayanağı olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadığımız bu günlerde, birlik ve beraberlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.

23 Nisan, sadece Milli Egemenliğin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurulduğu gün olarak değil, geleceğe bırakacağımız mirasımızı devralacak olan çocuklarımıza atfedilen bir bayram olarak da ayrı bir öneme sahiptir.

Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir.

Üniversite olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı, özgür bireyler olarak yetişmelerinin sağlanmasıdır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın milli ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları, bilimsel çalışmalara yatkın ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Bu azim ve ruhla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını” kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, geçmişten bu güne vatan uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Cevdet COŞKUN