Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümü, düzenlenen törenlerle tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Giresun’daki kutlama programı, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın da katılımıyla, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13.00’de Giresun Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

29 Ekim Salı günü saat 10.00’da Giresun Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni ise Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın yanı sıra; Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu  ve İstiklal Marşı’mızın okunması ve akabinde Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın konuşmasıyla devam eden programda, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Halk oyunları ve Spor Lisesi öğrencilerinin gösterileri ile devam eden program tören geçişiyle sona erdi.