Değerli Hemşehrilerim, Kıymetli Mesai Arkadaşlarım ve Sevgili Öğrenciler;

Birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesine, yardımlaşma ve dayanışmanın artmasına, sevgi, saygı ve hoşgörünün yücelmesine vesile olan Kurban Bayramına ulaşmanın hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın sebebiyle hayatımızı bazı kısıtlamalara ve tedbirlere uyarak yaşamaya  çalışıyoruz. Bir an önce bu salgının doğurduğu olumsuz, sıkıntılı  atmosferin sona ermesini, tüm dünyayı tehdit eden salgının bitmesini ve hayatımızın tekrar eski normale dönmesini temenni ediyorum.

Bayramlarımız küskünlüklerin ortadan kalktığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, dostluğun, kardeşliğin ve daha birçok güzel duygunun ön plana çıktığı özel günlerimizdir. Bu özel günlerin ülke ve millet olarak ihtiyaç duyduğumuz tüm güzelliklere, iyiliklere vesile olmasını canı gönülden arzu ediyorum.

Salgın yüzünden  belki fiziki yakınlaşmada bulunamayacağız ama; uzaktan da olsa, kardeşliğin, komşuluğun, dostluğun, yardımlaşma ve dayanışmanın güzel örneklerini yine hep birlikte sergileyeceğiz…

Bu düşüncelerle; tüm mesai arkadaşlarımın Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Prof.Dr. Yılmaz CAN
Giresun Üniversitesi Rektörü