Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektörümüzün mesajı aşağıdadır:

"Değerli Hemşehrilerim, Kıymetli Mesai Arkadaşlarım ve Sevgili Öğrenciler;

Millet olarak birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesine, barışın güçlenmesine, küskünlerin barışmasına, sevgi, saygı ve hoşgörünün yücelmesine vesile olan Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu yıl Ramazan ayını, her zamankinden farklı olarak sağlık önlemlerinin ve olağanüstü tedbirlerin altında geçirdik. Camilerimizde toplanamadık, bir arada iftarlar yapamadık. Lakin bu durum rahmet ve bereket dolu günlerin manevi iklimini etkilemeye yetmediği gibi, bayrama erişmiş olmanın mutluluğunu da gölgede bırakamamıştır.

Her zaman olduğu gibi, bu bayramda da, bayramların manasına yaraşır şekilde, küskünlüklerin ortadan kalktığı, dostluğun, kardeşliğin ve daha birçok güzel duygunun ön plana çıktığı günler olacaktır.

Devletimizin aldığı tedbirler sebebiyle belki fiziki yakınlaşmada bulunamayacağız ama; kapıdan da olsa, kardeşliğin, komşuluğun, yardımlaşma ve dayanışmanın güzel örneklerini yine hep birlikte sergileyeceğiz… Bayramı evlerimizde coşku içinde geçireceğiz.

Bu düşüncelerle; başta öğrencilerimizin olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarımın, Giresun’lu hemşehrilerimin, Aziz Milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum."