Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN, 12 Mayıs “Dünya Hemşireler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında,  “yaşadığımız şu zor süreçte, başta kendi ailesi olmak üzere, her türlü özveride bulanan, görev ve sorumluluktan kaçınmayan tüm hemşirelerimize teşekkür ediyorum” diyen Rektörümüz, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale’nin doğum günü olması münasebetiyle, 12 Mayıs günü tüm dünyada “Hemşireler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Kendilerini insanlığa hizmete adayan, bunun için ülkemizin her köşesinde, sonsuz bir sabır, özveri, gayret ve sevgiyle mesleğini icra etmeye çalışan, sağlık dünyamızın melekleri hemşirelerimizin, “Hemşireler Günü” nü kutluyor, başta Üniversitemiz mensupları olmak üzere tüm hemşirelere,  bu zor günlerde gösterdikleri fedakarlık sebebiyle kendilerine minnet duygularımı arz ediyorum."