Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektörümüz yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetin kuruluşuna giden uzun ve zorlu bir mücadelenin başlangıcıdır. Milletimizin işgalden bağımsızlığa gidişinin ilk adımı olan bu günün önemini tüm gençlerimize iyi aktarmak zorundayız.

Hafızalarımızda zafer, gurur ve mücadelenin simgesi olarak yer etmiş olan 19 Mayıs günlerinde  üzerimize düşen vazife, bu milli bayramımızı yaşamak ve yaşatmak; milli şuurun ve bağımsızlık bilincinin nesilden nesile aktarılarak, birlik ve beraberlik ruhunun ilelebet var olmasını sağlamaktır.

Türk Gençliği; bu ülkenin geleceği ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin de en büyük teminatıdır. 19 Mayıs, başta gençlerimiz olmak üzere tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gözünde hiçbir zaman sıradan bir gün olmamalı; taşıdığı manevi kimliğe layık bir şekilde kutlanmalıdır.

İçinden geçtiğimiz olağanüstü günler sebebiyle, fiziksel olarak gösterişli kutlamalar yapma imkanı bulamasak da, kalbimizin derinliklerinde bugünü gururla ve onurla yaşıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz ile bugünün anlam ve önemini bir kere daha yeniden keşfediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti varlığını sürdürdüğü sürece ,19 Mayıslar, geçmiş ve geleceğimizin yıkılmaz köprüsü olarak , milli bütünlüğümüzün, bağımsızlığımızın, temel taşı olma özelliğini üstlenmeye devam edecektir.

19 Mayıs 1919 tarihinde, büyük bir cesaret örneği göstererek kurtuluş meşalesini  ateşleyen, Milli Mücadelenin Öncüsü,   Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum.

Vatan uğruna canlarını feda eden, yaşadığımız toprakları kanları ile sulayan tüm şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun.

Bu duygular içinde tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bu coşkunun sonsuza kadar yaşamasını yürekten temenni ediyorum.”