Espiye Ş. Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 sınıf öğrencileri, 29 Kasım 2022 Salı günü,  Üniversitemizin Güre Yerleşkesinde bulunan birimlerini ziyaret ettiler.

Meslek seçimlerine ve kariyer planlarına yol göstermek amacıyla düzenlenen gezi kapsamında ilk olarak Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezine gelen öğrencileri burada, Kimyager Rıdvan İLGÜN karşıladı.

Merkezin işleyişi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bengü TEMİZEL, Öğr. Gör. Nurşen DERE ve Öğr. Gör. Sinem YURTCAN eşliğinde laboratuvarları gezdiler.

Bünyesinde bulundukları lisede Çocuk Gelişimi Bölümünü okuyan öğrenciler, gezi programının bir sonraki durağında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünü ziyaret ettiler. Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Gülüzar EYMUR ile bir araya gelen ve bölüm hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra laboratuvarları ve sınıfları gezdiler.

Buradan Eğitim Fakültesine geçen misafir öğrenciler, Okul Öncesi  Eğitimi Ana Bilim Dalı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Banu AKTAŞ
’tan fakülte ve bölüm hakkında bilgi aldılar. Derslikleri gezen ve bölüm öğrencileriyle sohbet etme imkanı bulan misafir gurubun son durağı Fen-Edebiyat Fakültesi oldu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Merve KALAFAT YILMAZ’dan fakülte hakkında bilgi alan öğrenciler, aynı binada yer alan İbn-i Sina Amfisinde düzenlenen “KADES Mobil Uygulama” tanıtım toplantısına da katıldılar.

Prof. Dr. Reyhan Ayşen WOLFF yönetiminde gerçekleşen programı ilgiyle izleyen ve konu hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Üniversitemizden ayrıldılar.