Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, Atatürk Meydanında kurdukları çadırda vatandaşlara sağlık hizmeti sundular.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen etkinlik kapsamında Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakım Programında Öğr. Gör. Ayça Toprak danışmanlığında, Atatürk Meydanında kurulan sağlık çadırında görev alan İlk ve Acil Yardım Programı 2. sınıf 2. öğretim öğrencileri, çadırı ziyaret eden vatandaşların tansiyonlarını ve kan şekeri değerlerini ölçtüler.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik ile birlikte alana gelen Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, ilk olarak Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinin yaptıkları çalışmaların sergilendiği standı ziyaret etti. Merkezin el sanatları hocası Melike Topuz’dan ortaya konan eserler hakkında bilgi alan Rektörümüz, daha sonra Sağlık Hizmetleri MYO çadırına geçti. Tansiyonunu ve kan şekeri değerlerini ölçtüren Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, öğrencileri ve Öğr. Gör. Ayça Toprak’ı yaptıkları bu anlamlı çalışma için tebrik etti.

Giresun Vali Yardımcısı Metin Maytalman ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun’un da katıldığı etkinlik kapsamında öğrencilerimiz tarafından yaklaşık 300 kişinin tansiyon ve kan şekeri değerleri ölçülürken ayrıca; vatandaşlara sağlıkla ilgili çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı.