Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknokent ile geleceğe yönelik önemli adımlar atarak, şehrin ve ülkemizin kalkınmasında üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışan Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Teknik Bilimler MYO’da açılan Ar-Ge sınıfı ile bu adımlara bir yenisini daha ekledi.

Şebinkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneğinin katkılarıyla Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda kurulan Ar-Ge sınıfı, 22 Nisan 2019 pazartesi günü düzenlenen açılış töreninin ardından hizmet vermeye başladı.

Açılış törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serkan Soylu’nun yanı sıra; Şebinkarahisar Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Soylu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Adem Çalık, Şebinkarahisar UBYO Müdürü Doç. Dr. Selçuk Takır, SİAD Başkanı Alkan Güneş, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, GRÜ akademik ve idari personeli ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve protokol konuşmalarıyla devam eden programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Soylu, ar-ge sınıfının açılması sürecinde verdikleri destekten ötürü SİAD Başkanı Alkan Güneş’e teşekkür plaketi verdi. Konferans salonundaki törenin ardından Prof. Dr. Soylu ve ilçe protokolü, Ar-Ge sınıfının açılışını yaptılar.