Üniversitemiz Türkoloji Topluluğu tarafından düzenlenen ve Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Özdemir'in konuşmacı olarak yer aldığı “Soğuk Ölüm: Çarpıtılan Sarıkamış Gerçekleri” başlıklı konferans, 27 Şubat 2020 Perşembe günü Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Topluluk Başkanı Mustafa Çubuk’un açılış konuşması ve şiir dinletisiyle devam etti. Sarıkamış konulu belgesel gösteriminin ardından başlayan konferansta, Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Özdemir, 1. Dünya Savaşı, Sarıkamış harekatının nedenleri ve sonuçları hakkında konuştu.

Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans, Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Kara, Doç. Dr. Mehmet Özmenli tarafından Sayın Özdemir’e teşekkür belgesi ve plaketinin takdim edilmesiyle sona erdi.