Üniversitemiz Genç Diyanet Topluluğu tarafından düzenlenen ve Araştırmacı – Yazar Nihat Morgül'ün konuşmacı olarak katıldığı “Tarihte ve Günümüzde Kudüs” başlıklı konferans, 10 Aralık 2019 Salı günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Can Atıcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Genç Diyanet Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Kamil Ruhi Albayrak ve İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Araştırmacı – Yazar Nihat Morgül'ün “Tarihte ve Günümüzde Kudüs” başlıklı konferansını verdi.

Kudüs’ün genel yapısına, geçmişten günümüze bölgede yaşanan siyasi ve sosyal olaylara değinen Sayın Morgül, bu olayların İslam ve Türk coğrafyasına etkilerinden bahsederek konferansını sürdürdü.

İl Müftüsü Muhittin Oral, Aile ve Sosyal Politikalar Giresun  İl Müdürü Mustafa Tosun, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrencinin katıldığı program, Araştırmacı – Yazar Nihat Morgül'e teşekkür plaketinin takdim edilmesi ile sona erdi.