Giresun Üniversitesi EEE Student Branch Topluluğu tarafından Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Temel Arduino Eğitimi" başlıklı etkinlik, 8-9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde, Mühendislik Fakültesi Ali Kuşçu amfisinde gerçekleştirildi.

Yüksek Lisan öğrencisi Sefa KURTOĞLU tarafından verilen ve üç gün süren eğitimlerin ilk gününde; robotik kodlamanın temel kuralları ve yazılım konularında bilgi verildi.

İkinci gün, simülasyon ortamında örnek robotik devrelerin kurulup öğrencilere gösterildiği eğitimlerin son gününde ise uygulamalı olarak örnek robotik devreler kurularak,  bu örnekleri ve yazılımlarını inceleyen öğrencilere temel düzeyde arduino bilgileri aktarılmış oldu.

Eğitimlerin sonunda katılımcılara, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden topluluk  başkanı Hasan Can GİRGEÇ, bu sertifika ile kendilerinin hem akademik hem de çalışma hayatlarında Arduino ile proje üretme konusuna yeterli hale geldiklerini belirtti.