Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan Tıbbiyeliler ve TURKMISC Öğrenci Toplulukları tarafından, 1 Nisan 2022 Cuma günü 13.00 - 17.00 saatleri arasında, Giresun Merkezde bulunan Atatürk meydanında, Diyabet Hastalığı İçin Kan Şeker Ölçümü, Tansiyon ve Vücut Kitle Endeksi Ölçümü etkinliği düzenlendi.

Vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gören etkinlikte, katılanlara diyabet hastalığı, tansiyon ve vücut kitle endeksi konularında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra etkinlikte yer alan öğrenciler, vatandaşların boy ve kilo ölçümlerini yaparak, beden kitle indekslerini belirleyip tansiyon ölçümlerini yaptılar. Arzu eden vatandaşlarımızın şeker ölçümleri de  yapıldı.

Ölçülen değerleri yüksek olan kişilere tavsiyelerde bulunularak ilgili hekimliklere yönlendirildiler.

Bu anlamlı etkinliğe yaklaşık 250 vatandaşımız katılım gösterdi. Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren katılımcılar, bu tarz faaliyetleri daha sık görmek istediklerini belirttiler.

Bu anlamlı etkinliğe imza atan Tıp Fakültesi öğrencilerimizi ve akademik danışmanları Doç. Dr. Şahin Direkel ile Dr. Öğr. Üyesi Şebnem ALANYA TOSUN hocalarımızı tebrik ediyoruz.