Hayata Bağış Derneği'nin organ bağışında farkındalığı arttırmak ve Türkiye’deki organ bağışı sayısının yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Organ Bağışı” temalı kısa film yarışmasında, Tirebolu İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ali Tapan, “Kalp Atışı” filmiyle birincilik ödülünü aldı.

Organ bağışı bekleyen ve organ nakli olan bir çok kişinin yanı sıra üniversite öğrencileri, Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri, organ nakli cerrahları ve ünlü isimler katıldığı törende, 23 üniversiteden yaklaşık 34 öğrenci, organ bağışı için çektikleri kısa filmlerle yarıştılar.

İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde; aralarında Cengiz Bozkurt, Onur Buldu, Haki Biçici, yönetmen Hakan Algün ve Göğüs cerrahı Prof. Dr. Adnan Sayar’ın bulunduğu jüri, 24 kısa filmi değerlendirmeye aldı.

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi Ali Tapan, “Kalp Atışı” adlı animasyon filmiyle 24 proje arasından birinci seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Aldığı birincilik ödülüyle büyük mutluluk yaşadığını ifade eden öğrencimiz Ali Tapan, hazırladığı projenin organ bağışına katkı sağlayacak olmasının da gurur verici olduğunu söyledi.

Animasyon konusunda daha önceden bazı çalışmalar yaptığını, bu yarışma sayesinde de hem kendisini geliştirme hem de farklı teknikler deneme fırsatı bulduğunu belirten Tapan, yarışmaya katılma sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür etti.