Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi birçok bilinmeyeni ile devam ederken, Fakültemiz Radyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri büyük bir başarıya imza atarak tümü “Science citation endeks expanded” kapsamında olan ve “Pubmed” veri tabanına kayıtlı Covid-19 pandemisi ile ilgili 4 uluslararası makale yayınlayarak Üniversitemiz ve Fakültemizin akademik camiada adının duyulmasına katkı sağladılar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Radyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyemiz Doç. Dr. Tümay BEKCİ şunları söyledi;

“Çin'in Hubei Eyaletine bağlı Wuhan şehrinde, 31 Aralık 2019'da etiyolojisi bilinmeyen pnömoni vakalarının bildiriminin ardından 7 Ocak 2020’de, DSÖ tarafından daha önce insanlarda tespit edilmemiş yeni tip coronavirus tanımlamıştır. Türkiye’de Avrupa kaynaklı ilk vaka 11 Mart 2020 tarihinde tespit edildiğinde 48 Avrupa ülkesinde vakalar ve bazılarında ölümler görülmeye başlamıştır. Aynı tarihte DSÖ Pandemi ilan etmiştir. Tüm Dünya virüsün kendisinin ve etki mekanizmalarının araştırılması ve etkin tedavilerin bulunabilmesi için canhıraş bir çaba içerisine girmiştir. Ana Bilim Dalı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Serdar Aslan’ın sorumlu araştırmacı olduğu, Doç. Dr. Tümay BEKCİ, Dr. Öğr. Üyesi İsmet Miraç ÇAKIR, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet EKİZ, Dr. Öğr. Üyesi İlknur YAVUZ ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Melih ŞAHİN’in katkıda bulunduğu  “Diagnostic performance of low-dose chest CT to detect COVID-19: A Turkish population study” isimli çalışmamız ile Türkiye’de yayınlanan ve düşük doz bilgisayarlı tomografinin Covid-19 hastalığının tanısında nasıl etkin bir rol oynadığını gösteren ilk çalışma ile tıp literatürüne katkıda bulunduk. Diğer yayınlarımız ise İngiltere’nin saygın tıp dergilerinde yayınlanmış olup şimdiden birçok atıf almıştır. Salgın hastalık ile ilgili çalışmalarımız devam edecek olup bize şimdiye kadar destek olan tüm Tıp Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür ederim”.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan ÇELİK İÇEN, "Hastanelerimizde yoğun bir şekilde sağlık hizmet sunumuna katkı sağlamanın yanında Covid-19 ile ilgili Giresun’da ilk bilimsel makaleleri yayınlayan ve bizleri gururlandıran başta Radyoloji Ana Bilim Dalımız öğretim üyeleri olmak üzere çalışmalara katkı sağlayan tüm öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum" diyerek, başarılarının devamını diledi.