Üniversitemiz Tıp Fakültesi Eski Dekanı Prof.Dr. Canan ÇELİK İÇEN'in Ankara Şehir Hastanesi'ne tayin olması sebebiyle boşalan Dekanlık görevine Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Erdal AĞAR atandı.

Yeni Dekan AĞAR,  Dekanlık Binasında, 25 Ağustos 2021 Çarşamba günü düzenlenen ve Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN'ın da katıldığı tören ile görevine başladı.

Düzenlenen törene Rektörümüzle birlikte Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Güven ÖZDEM, Prof.Dr. Gürol YILDIRIM,  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Atilla ÇITLAK ve Genel Sekreter Ahmet Tevfik KORKMAZ da katıldılar.

Törende konuşan Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN, yeni dekan Prof. Dr. Erdal AĞAR'a başarılar dileyerek, tecrübesi, birikimi ve mesleki bilgisi ile Üniversitemize faydalı hizmetlerde bulunacağınıza inanıyorum dedi. Prof. Dr. Erdal AĞAR'ın mesleki kariyerinin ve bugüne kadar elde ettiği başarıların bu görevi layıkıyla yerine getireceğinin bir işareti olduğunu vurgulayan Rektör Can, bunun için kendisine gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Yeni Dekan Prof.Dr. Erdal AĞAR da yaptığı konuşmada, verilen dekanlık görevini layıkıyla ve en güzel şekilde yerine getirmek için çalışacağını belirterek, Tıp Fakültesine bugüne kadar hizmeti dokunmuş tüm yöneticilere ve diğer personele teşekkür ediyorum, dedi. Prof. AĞAR,  bizden hizmet bekleyen devletimizin ve milletimizin beklentilerini el birliği ile, hep beraber, bir takım halinde, en nitelikli şekilde yerine getirmek için çabalayacaklarını, Tıp Fakültesini önce bölgenin sonra da Ülkenin en iyi fakültelerinden biri haline getirmek istediklerini, bunu hedeflediğini sözlerine ekledi.

Törene ayrıca Fakülte personeli de katıldı.