Giresun Üniversitesi Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması'nda TEKNOFES...
Giresun Üniversitesi'nden TEKNOFEST’te Gurur Verici Başarı!
EYUDER Heyetinden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’a Ziyaret
Prof. Dr. Salih Durdu TÜBİTAK 1001 Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Prof. Dr. Mutlu Gültepe’nin Karahindiba Projesine TÜBİTAK 1001 Desteği
Giresun Üniversitesi URAP Tıp ve Sağlık Bilimleri Alan Sıralamasında
CWUR 2025 Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması Açıklandı
Şebinkarahisar’da “Kene ile Bulaşan Hastalıklar” Konulu Bilim Kafe Etkinliği Yap...
Öğr. Gör. Dr. Tayfun AYGÜN’ün Projesi TÜBİTAK 1005 Kapsamında Desteklenmeye Hak ...
Giresun Üniversitesi, Ankara Üniversite Tercih Fuarında Yoğun İlgi Gördü
Giresun gastronomisinin mevcut durumu ve geleceğine yönelik önerilerin görüşüldüğü çalıştay Üniversitemiz Turizm Fakültesi öncülüğünde ve ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalıştaya, Giresun’da gastronomiyle ilgili faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım sağladı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Şimşek yönetiminde gerçekleştirilen çalıştay iki oturum şeklinde düzenlendi. İlk oturumunda Giresun gastronomisinin güçlü ve zayıf yanları ile Giresun gastronomisine yönelik fırsatlar ve tehditlerin neler olduğu masaya yatırıldı. İkinci oturumunda ise Giresun gastronomisinin geleceği ve gelişimine yönelik öneriler tartışıldı.
Sektör temsilcileri, STK üyeleri, kamu kurum, kuruluş temsilcilerinden oluşan yaklaşık 25 kişinin katılım gösterdiği çalıştay, saat 13:00’te başlayıp 17:00’da sona erendi. Çalıştaydan elde edilen sonuçların rapor haline getirilerek yerel ve ulusal basının katılımıyla Valiliğimize sunulması ve çalıştayda ortaya konulan önerilerin takipçisi olunması konusunda fikir birliğine varıldı.