Üniversitemiz Türk Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen ve emekli akademisyen  Prof. Dr. Tuncer Baykara'nın konuşmacı olarak katıldığı “Türk Dünyasında Nevruz” başlıklı konferans, 20 Mart 2019 Çarşamba günü, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını yapan Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Şahin’in, programa katılımlarından ötürü Prof. Dr. Tuncer Baykara'ya teşekkür ederek sözlerine başladı.

“Biz Türk milleti olarak tarihimize sahip çıkmayı öğrenmeliyiz, sevmeliyiz ki gelecek daha emin ellere emanet olsun” diyen Şahin’in ardından Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi  Nazım Kuruca kürsüye çıktı. Prof. Dr. Tuncer Baykara ile olan hatıralarına yer veren Kuruca’dan sonra Rektör Danışmanı ve KARASAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi  Abbas Karaağaçlı söz aldı.

Nevruz Bayramının çok geniş bir coğrafyada kutlanan en eski bayramlardan olduğunu belirten Karaağaçlı, Nevruz’un bu yönüyle dünyada kutlanan diğer önemli günlerden ayrıldığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan “Türk Dünyasında Nevruz” başlıklı konferansta, Prof. Dr. Tuncay Baykara, Nevruz Bayramı’nın ortaya çıkışı ve Türk dünyasındaki yerine değindi. Çok eski tarihlerden beri kutlanan ve yeni gün anlamına gelen Nevruz Bayramının Türk dünyası için büyük önem taşıdığını ifade eden Baykara, bununla ilgili yaptığı araştırmalardan örnekler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen’in, Sayın Baykara’ya teşekkür belgesini takdim etmesi ile sona erdi.