Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 01 Mart 2019 Cuma günü düzenlenen "Ülke Tanıtımları" etkinliği, Fen Edebiyat Fakültesi etkinlik alanında gerçekleştirildi.

TÖMER’in uluslararası öğrencileri tarafından, kendi ülkelerine ait yemek ve kültürel ögelerin tanıtıldığı etkinlik kapsamında izleyiciler; Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Afganistan, Sudan, Gine, Mısır, Yemen, Filistin, Gürcistan, Kamerun, Irak, Malavi, Zambia, Mali ve İran hakkında bilgilendirildiler.

Etkinlikle TÖMER öğrencileri ile Dereli Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin birlikte hazırladıkları yemekler de misafirlerin büyük beğenisini topladı.

Dünyanın farklı coğrafyalarından Giresun Üniversitesinde eğitim görmek üzere gelen öğrencilerin kendi kültürel değerlerini tanıtma fırsatı buldukları etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Serkan Soylu, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oğuz Serdar Kesicioğlu, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz, TÖMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alver, Uluslararası Öğrenci Ofisi Müdürü Öğr. Gör. Abdullah Demir ile üniversitemizin akademik-idari personeli ve öğrenciler katıldı.