Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, Rektör Vekili  Prof.Dr. Güven ÖZDEM ve Prof.Dr. Hüseyin PEKER, beraberlerinde, Genel Sekreterimiz Ahmet Tevfik KORKMAZ, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ali AYAR, Yapı İşleri Daire Başkanı Coşkun ŞENTÜRK ile Dereli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Yavuz Selim GÖL'den oluşan bir heyet ile sel felaketine maruz kalan Dereli ilçemizde incelemelerde bulundular.

Yapılan incelemede, Dereli şehir merkezinde bulunan Dereli Meslek Yüksekokulu binasının giriş katlarının da selden önemli ölçüde zarar gördüğü gözlendi. Ayrıca binanın etrafında yüksekliği iki metreye varan çamur birikintisi ve molozların yığılmış olduğu da gözlerden kaçmadı.

Daha sonra Dereli İlçe Yetkilileri ile görüşen Üniversitemiz Heyeti, ilçeden ayrılarak, sel afetinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Onur KIRAN için Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda yapılan törene katıldılar.