Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenlediği  "10. Kariyer Günleri Fuarı", üniversitemizin de katılımıyla, 28 Şubat - 2 Mart 2019 tarihlerinde, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye ve KKTC’den 40 üniversitenin stant açtığı fuarın açılış programı, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Şanlıurfa’da 800 bin civarında çok ciddi bir öğrenci potansiyeli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan; “Bu öğrencilerimizin Türkiye genelindeki üniversiteleri tanıması, onlar hakkında bilgi sahibi olması biraz zor, imkanlar el vermeyebiliyor. Ama her yıl Belediyemiz, Üniversitemiz ve Valiliğimiz ile bu etkinliği birlikte yaparak üniversiteleri öğrencilerimizin yanı başına, Şanlıurfa’mıza davet ediyoruz. Öğrencilerimizin bizzat üniversiteleri tanıması, üniversiteler ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz. Valiliğimize, Belediyemize Sayın Rektörümüze, müdürlüğümüz çalışanlarına ve bizi desteklediği için tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Biz üniversite olarak diğer kurumlarla birlikte önemli etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerin fayda sağlayacak her türlü faaliyete açığız. Bu güzel programın hazırlanmasında katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Misafir üniversitelere de şehrimize hoş geldiniz diyor, fuar programının başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Açılış programının ardından protokol üyeleri, konuşmaların ardından üniversite stantlarını gezerek görevlilerden bilgi aldılar.

Açılan stantlarda üniversitelerin tanıtımı yapılırken diğer yandan alanında uzman isimler tarafından sınav stresi, sınavlarda dikkat edilmesi gereken püf noktaları ve sınav sisteminde yapılan son değişiklikler hakkında öğrencilere yönelik seminerler verildi.

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü görevlilerinin hazır bulunduğu Giresun Üniversitesi standında da bölüm ve programların tanıtımı yapılırken ayrıca, sınavlara hazırlık ve tercih aşamasında öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlara dair danışmanlık hizmeti verildi.