Üniversitemiz Tirebolu İletişim Fakültesi Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen tören ile Tirebolu İletişim Fakültesi Televizyonu (TİF TV) Stüdyosu açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programına Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas, Tirebolu Kaymakamı Salih Yüce, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, Tirebolu Milli Eğitim İlçe Müdürü İbrahim Yılmaz, Giresun Üniversitesi akademik-idari personeli ve TİF TV Stüdyosu için bağışta bulunan merhum Şükrü Abbasoğlu’nun eşi Suna Abbasoğlu ile oğulları Prof. Dr. Osman Abbasoğlu ve Prof. Dr. Latif Abbasoğlu katıldı.

Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas açılış konuşmasında; Tirebolu’ya bu fakültenin yapılmasında seferber olan Tirebolu halkı ve hayırsever insanımız yine elbirliği ile bugün eğitim-öğretim faaliyetlerine büyük bir katkı yaptılar. Onların katkıları ile televizyon yayınlarımız bugün itibari ile başlıyor. Üniversitemize ve tüm öğrencilerimize hayırlı olsundedi. Ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr Cevdet Coşkun ise; “Öğrencilerimize uygulama alanlarımızın çeşitliliği sayesinde yoğunlaşmayı arzu ettikleri alanlarda mesleki pratik yapma imkânları sunarak, sektöre daha donanımlı, entelektüel bilgi birikimlerini mesleki uygulama imkânları ile geliştirmiş iletişimciler yetiştirmek en büyük idealimizdir” dedi. Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, açılışını yapacağımız TV Stüdyosunun, 1977-1980 yılları arasında Giresun Milletvekilliği yapan merhum Şükrü Abbasoğlu’nun ailesi ve Hacı Ahmet Baş’ın büyük katkılarıyla hayata geçirildiğini belirterek her iki aileye de teşekkürlerini iletti
.
Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un konuşmasından sonra kürsüye Giresun Milletvekili Cemal Öztürk çıktı. Öztürk; “Merhum Şükrü Abbasoğlu ve ailesini ve Tirebolu’nun gelişimine katkı sağlayanları tebrik ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Öztürk’ün konuşmasının ardından Şükrü Abbasoğlu’nun hayatını anlatan belgesel gösterildi. Abbasoğlu’nun eşi Suna Abbasoğlu ve oğulları Prof. Dr. Osman Abbasoğlu ile Prof. Dr. Latif Abbasoğlu belgesel gösteriminin ardından konuşmalarını gerçekleştirdi.

Çiçek ve plaket takdimi yapmak üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun sahneye davet edildi. Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğin ardından TİF TV Stüdyosunun bulunduğu alana geçilerek açılış töreni gerçekleştirildi. Program yapılan kokteyl ile Abbasoğlu ailesinin konuk edildiği TİF TV’nin ilk canlı yayını ile son buldu.