Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları  Uygulama  ve  Araştırma Merkezi tarafından, “08 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle, 12 Mart 2020 Perşembe günü, Tarihi Rektörlük Binası Senato Salonunda bir panel gerçekleştirildi.

GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Ayşen Reyhan Wolff’un  açılış konuşmasıyla başlayan panelin moderatörlüğünü Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesinden  Dr. Öğr. Üyesi Emel Bahadır Yılmaz  yaptı.

Kadına yönelik şiddet temasının işlendiği panelde ilk sözü alan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Giresun İl Müdürlüğünden ŞÖNİM İl Müdürü Selçuk Türkmen  kısa adı ŞÖNİM olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin işleyişi hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Emel Bahadır Yılmaz’ın “Flört Şiddeti ve Sonuçları” ve Tirebolu Mehmet Bayrak MYO’dan  Öğr. Gör. Gökhan Kaya’nın “Kadın Girişimciliğine Destek” başlıklı sunumlarıyla devam eden program, Giresun futbol hakemlerinden ve aynı zamanda Üniversitemiz öğrencisi olan Rahime Kılıç’ın “ Spor ve Kadın” konulu sunumuyla sona erdi.