Moleküler Kanser Araştırma Derneği (MOKAD) tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası Multidisipliner Kanser Araştırmaları Kongresi 21-24 Temmuz 2022 tarihlerinde Sağlık Bilimleri Fakültemizin katkılarıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda Giresun Valisi Enver Ünlü ve Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın katılımıyla gerçekleşen kongre açılış toplantısında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Çebi açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Üniversitemiz konservatuvarı öğretim üyeleri tarafından icra edilen müzik dinletisinin ardından kongrenin düzenlenmesine önemli katkılar sağlayan kurum ve iş insanlarına Giresun Valisi Enver Ünlü ve Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından teşekkür belgesi verildi.
MOKAD Başkanı ve İstinye Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Engin Ulukaya günümüzde kanser araştırmaları ve derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra MEDICANA Sağlık Grubu Kişisel Kanser Tedavi Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Mutlu Demiray “Tümör Agnostik Çağda Kanser Tedavisi ve Klinik Kanser Biyologlarının Rolü” başlıklı konuşmasıyla açılış konferansını gerçekleştirdi. Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulult Giresun ilindeki kanser verilerini sundu. Tıp Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlker Şengül, Prof. Dr. Ali Aktekin, Doç. Dr. Ercan Öğreden de kongre süresi içinde konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Kanser alanında ulusal ve uluslar arası düzeyde çalışmalar yapan akademisyenlerin ve uzmanların katılım sağladığı kongrede iki farklı konferans salonunda yapılan paralel oturumlarda konferans, çalıştay, online bağlantılar, kısa konuşmalar ve poster sunumları olmak üzere pek çok sunum gerçekleştirildi. Kongre katılımcıları ayrıca düzenlenen Kulakkaya yayla gezisiyle Giresun’un eşsiz doğasıyla buluştu. Kongre, son gün gerçekleştirilen oturumların ardından kapanış konuşması ve ödül töreninin yapılmasıyla sona erdi.