Tüm dünyayı saran COVİD-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, Üniversitemizde ilk defa uzaktan erişimli, video konferans sistemiyle yapılan bir senato toplantısı gerçekleştirildi.
31.03.2020 Salı günü Saat: 15.00'te başlayan sanal toplantıya Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN başkanlık etti.

Diğer senato üyelerinin bulundukları mekanlardan, internet üzerinden video konferans sistemi kullanarak katıldığı senato toplantısında, 06 Nisan 2020 tarihinde Üniversitemizde başlayacak olan "Uzaktan Öğretim" sistemiyle ilgili konular görüşülerek karara bağlandı.

Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN, Pandemi sebebiyle alınan önleyici tedbirlerin yürürlükte kalacağı sürelerde tüm toplantıların, uzaktan erişimli video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini söyledi.