Giresun Üniversitesi'nin 17.kuruluş yıldönümü nedeniyle 16 Mart 2023 Perşembe günü Saat:10.30'da Rektörlük binası Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can'ın anıta çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende bir konuşma yapan Rektörümüz, deprem afeti sebebiyle kuruluş yıldönümü kutlamalarını yapmayacaklarını hatırlattı ve; "Ülkemizin bir bölümü elem ve üzüntü içinde iken, bizim onların duygularının dışında hareket etmemiz mümkün değildir. Hep birlikte ağlayacağız, hep birlikte güleceğiz... Bu yara hepimizin yarası... Birlikte saracağız, birlikte atlatacağız" diyerek, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Rektör Can konuşmasında, "Yeni kurulan üniversiteler için 17 yıllık bir süre çok kısa... Batıdaki örneklerinde de görüldüğü gibi, bir üniversitenin kuruluşundan itibaren 40-50 yıl geçtikten sonra gelişmesini bir noktaya taşıyabildiğini görüyoruz... Fakat buna rağmen biz bu 17 yıl içinde önemli atılımlar yaptık... Bir çok eksiklerimizi tamamladık... Daha yapacak çok işimiz var.  Üniversitemizi çağdaş normların üzerine taşımakta kararlıyız. Rekabet gücü olan, hem şehrine, hem ülkesine katma değer yaratan bir kurum olacağız... Şehrimizin ve ülkemizin gelişip kalkınmasında lokomotif güç olacağız. Geride kalmış ülkelerin üniversitelerinin de geride kaldığını görüyoruz. Gelişmiş ülkelerin de üniversitelerinin öncülüğünde geliştiklerine şahit oluyoruz... Bu bilinçle hareket ederek, Giresun Üniversitesi'ni arzu edilen seviyeye getirebilmek için hep birlikte el ele vererek bunu başaracağız... Üniversitemizin 17.kuruluş yıldönümünü kutluyor; kuruluşunda emeği geçen herkese, kuruluşundan bu yana maddi ve manevi destek veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Çelenk sunma törenine Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Güven Özdem, Prof. Dr. Gürol Yıldırım ile birlikte Genel Sekreter A.Tevfik Korkmaz, Fakülte Dekanları, Yüksekokul- Meslekyüksekokulu Müdürleri, birim amirleri ve çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.