Üniversitelerin başarı sıralamaları konusunda, tüm dünyada kabul gören ve prestijli bir çalışma yapan URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı, 2021-2022 dönemine ait Türkiye Üniversiteleri Başarı Sıralamasını Yayınladı.

Yayınlanan listelerde Giresun Üniversitesi akademik başarısını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yükseltmeye devam ediyor.

Üniversitemiz, sıralamaya giren 121 devlet üniversitesi arasından bu yıl 71.sırada yer aldı. Bu sıralama geçen yıl 80’ di.

Ülkemizde, 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasından geçen yıl 35.sırada yer alan üniversitemizin şimdiki sıralaması 28.

URAP verilerine göre Üniversitemiz, Türkiye’deki 58 vakıf üniversitesinden 44’ünün önünde yer aldı. Üniversitemizden yüksek sıralaması bulunan vakıf üniversitesi sayısı sadece 14… Geçen yıl üniversitemizden önde olan vakıf üniversitesi sayısı 16 idi.

Bünyesinde Tıp Fakültesi bulunduran 85 üniversite arasında geçen yıl 65.olan üniversitemizin bu yıl ki sıralaması 64.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde 2009’da kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kurum olan URAP,  her yıl Türkiye ve dünya üniversite sıralamalarını toplumsal bir hizmet olarak yapıyor.

Geliştirilen sıralama sisteminin temel hedefini, “üniversitelerimizin akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmelerine yardımcı olmak” diye açıklayan URAP’ın verileri, üniversitelerin kurumsal ve bilim adamı bazında başarı sıralamalarını görüp ona göre konum belirlemelerinde önemli rol oynuyor.

URAP 2021-2022 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı veriler kullanılmıştır. URAP 2021-2022 Türkiye sıralama tablolarına https://newtr.urapcenter.org/ adresinden ulaşılabilir.

Üniversitemizin akademik başarısında emeği olan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.