6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili büyük hasar oluşturacak şekilde etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra,  Üniversitemiz bünyesinde yardım ve destek için oluşturulan ilk ekip, çalışmalarını tamamlayarak ilimize döndü.

Yardım ve destek ekibini kampüse gelişlerinde karşılayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, yaptıkları özverili çalışmalardan ötürü kendilerine teşekkür etti.

Birinci yardım ekibi ile daha sonra yemekli bir toplantıda da bir araya gelen Rektörümüz burada yaptığı konuşmada; son yüzyılda dünyada örneği bulunmayan bir afet yaşandığını, yirmi milyona yakın insanın doğrudan, tüm ülkemizin de dolaylı olarak etkilendiği bu felaketin yaralarını sarmak için Giresun Üniversitesinin elinden gelen her desteği sonuna kadar vereceğini ifade etti.

Bölgeye ilk etapta afad gönüllü ekibi içinde personel görevlendirdiklerini hatırlatan Rektörümüz, ardından içinde seyyar mutfak ekibi de bulunan, 15 kişilik arama-kurtarma, yardım ve destek ekibini gönderdiklerini belirterek, Üniversite bünyesinde toplanan ayni ve nakdi yardımlarında AFAD ve Kızılay yetkililerine teslim edildiğini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, bölgenin yeniden ihyası için yapılacak çalışmaları takip edeceklerini, bu konuda kendilerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getireceklerini de sözlerine ekledi.

Giresun Üniversitesi'nin bölgeye desteği artarak devam edecek.

Bu vesileyle, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz...