MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Kapsamında Giresun’a gelen ve çeşitli ziyaretlerde bulunan Uşak Ertuğrul Gazi AİHL öğretmen ve öğrencileri, 26 Mayıs 2022 Perşembe günü Üniversitemizi ziyaret ettiler.

Giresun Nurettin Canikli AİHL öğrenci ve öğretmenlerinin de eşlik ettiği ziyaret kapsamında ilk olarak Rektörlük Fuaye salonunda bulunan “Matematiğin Gözünden Hayal Et (IMAGINARY)” sergisini gezen misafirleri burada, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven ÖZDEM, Genel Sekreter Ahmet Tevfik KORKMAZ ve Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin ÖZDEMİR karşıladı.

Yirmi bir öğrenci ve dört öğretmenden oluşan misafir gurubuyla sergi alanında sohbet eden Prof. Dr. Güven ÖZDEM, lise öğrencilerinin, üniversite havasını teneffüs edebilmeleri bakımından bu tarz ziyaretlerin önem taşıdığını belirterek, kampüs içerisinde düzenleyecekleri birim ziyaretlerinin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Üniversitemiz Genel Sekreteri Ahmet Tevfik KORKMAZ’dan Giresun Üniversitesinin tarihçesi, bölümler ve eğitim olanakları hakkında bilgi alan öğrencilerin sonraki durağı İslami İlimler Fakültesi oldu.

İslami İlimler Fakültesinde ilk olarak Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TUNCER ile bir araya gelen öğrenciler, fakültenin tarihçesi ve verilen eğitimler konusunda bilgi aldılar.

İslam Tarihi ve Sanatları Akademisyenlerinden Öğr. Gör. Faruk NARMANLI’nın hat sanatları üzerine yaptığı örnek çalışmaları ilgiyle izleyen misafir gurup buradan,
Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezine geçti.

Merkez akademisyenlerinden Öğr. Gör. Nurşen DERE, Öğr. Gör. Fatih ÜNAL, Öğr. Gör. Elif APAYDIN ve Öğr. Gör. Sinem YURTCAN eşliğinde laboratuvarları gezen öğrenciler, buradaki cihazların işlevleri, hangi alanlarda kullanıldıkları ve günlük hayatta karşılaştığımız bazı ürünlerin laboratuvarlar ortamında ne tür testlerden geçtikleri konusunda bilgilendirildiler.

Ziyaretin son ayağında Eğitim Fakültesine geçen misafir gurubu burada, Arş. Gör. Dr. Ümmü Gülsüm DURUKAN karşıladı. Biyoloji, fizik ve kimya laboratuvarlarını gezen öğrenciler daha sonra resim atölyelerindeki derslere katıldılar.

Doç. Dr. Elif MAMUR YILMAZ eşliğinde çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileriyle sohbet eden ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan  öğrenciler ve öğretmenleri öğle yemeğinin ardından Üniversitemizden ayrıldılar.