T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Girişimcilik ve Genç İstihdam Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla 2022 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ‘’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’’ başlıklı proje Giresun Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (GRÜ-TTO) organizasyonuyla hayata geçirildi.

Akademik girişimci adaylarının girişimcilik ekosistemi dinamiklerine ilişkin bilinçlendirilmesi ve teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimle bilgi düzeylerinin pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen eğitim 15-16-17-20-21 Mart tarihlerinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde akademisyenlerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Giresun Teknopark Genel Müdürü ve aynı zamanda TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Muhammet Anıl Kaya’nın açılış konuşması ile başlayan eğitim kapsamında, Eğitmen Uraz Yekeler tarafından Temel Girişimcilik Eğitimi, Pazar Analizi, İş Modeli Kanvası, İş Planı Eğitimi, Muhasebe, Finans, Mali Tablolar ve Kuruluş Eğitimi konuları detaylı olarak anlatılarak akademisyenlerin bilinçlenmesi sağlandı.

Eğitim sonunda katılımcıların görüş ve önerileri alınarak Eğitmen Uraz Yekeler’e Teşekkür Belgesi takdim edildi.