Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Giresun Defterdarlığı tarafından, 33. Vergi Haftası faaliyetleri kapsamında düzenlenen iki oturumlu “Vergilendirmede Dijital Dönüşüm” başlıklı panel, 23 Şubat 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Çevirimiçi düzenlenen panelin ilk oturumu, saat 10:30’ İİBF Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ’in moderatörlüğünde gerçekleşti.

“Vergilendirmede Dijital Dönüşüm  - I” oturumunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından, Muhammet Yusuf Alp DEMİR, “Dijital Dönüşüm ve Elektronik Uygulamalar”; Bulancak Vergi Dairesi Müdürü Muhsin YILDIRIM, “Elektronik Belge Uygulamaları e-Arşiv Fatura”; Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Alper KARAVARDAR, “Vergilendirmede Dijital Dönüşümün Denetim Üzerindeki Yansımaları”; yine aynı fakülteden Doç. Dr. Murat SERÇEMELİ ise, “Kripto Varlıkların Muhasebeleştirilmesi ve Vergilendirilmesi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Panelin birinci oturumu soru-cevap bölümü ile son erdi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Murat SERÇEMELİ’nin yaptığı ve 13:30’da başlayan “Vergilendirmede Dijital Dönüşüm – II” oturumunda ise, Giresun Defterdarı Musa KOÇULU, “İnteraktif  Vergi  Dairesi Uygulamaları”; Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah KARAKAYA, “Teknoloji, Muhasebe ve Kalkınma Etkileşimi”;  Giresun Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Remzi OCAKLI, “Elektronik Belge Uygulamaları e-Fatura”; Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Selçuk GÜLTEN, “Dijitalleşmede Yenilikler Metaverse”; Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İşletme Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖZDEMİR ise, “Blockchain (Blok Zinciri) Teknolojisinin Vergi Sistemine Etkileri” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. İkinci oturum da soru-cevap bölümü ile sona erdi.