Yaylı çalgılar yapımcısı Gençer Cerit Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerine “Yaylı Çalgılar Bakım ve Onarım Semineri” gerçekleştirdi.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan 2009'da okul birinciliği ile mezun olan, 2018 yılında 23. VSA (Violin Society of America)  Violin Making Competition ‘Certificate of Merit for Workmanship’ ödülüne layık görülen (bu ödül yarışma tarihinde Türk bir yapımcı tarafından alınan ilk ve tek ödüldür) yaylı çalgılar yapımcısı Gençer CERİT, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı’nda “Yaylı Çalgılar Bakım ve Onarım Semineri” gerçekleştirdi. Cerit, yanı sıra öğrencilerin çalgılarının ücretsiz bakımını üstlendiği bir atölye çalışması da yaptı.

Kendisine, öğrencilerimize, Konservatuvarımıza ve Üniversitemize katkılarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.