Üniversitemizin çeşitli akademik birimleri için, 2020-2021 öğretim yılında ilk defa öğrenci alımı teklif edilen bölüm ve programlarımızdan; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda (17)’si onaylandı. Onaylanan (17) programın toplam kontenjanı ise (680).

Onaylanan programlar arasında, Yağlıdere ilçemizde Espiye Meslek Yüksekokulu'na bağlı olarak öğrenim verecek "Acil Durum ve Afet Yönetimi" programı da yer alıyor. Programa 2020-2021 öğretim yılında (40) öğrenci kabul edilecek.

Ayrıca Doğankent ilçesinde Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak öğretim yapacak "Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi" programı da açılmış oldu. Böylece Doğankent ilçesinde öğrenim veren program sayısı 2'ye yükseldi.

Giresun Üniversitesi olarak 2020-2021 öğretim yılında, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızın (35) bölüm/programına öğrenci alımı teklif edilmişti. Tekliflerimizden (18)’i kontenjan doluluk oranlarının düşüklüğü ve diğer bazı kriterler (nüfus vs.) sebebiyle YÖK Genel Kurulu tarafından kabul edilmedi.

YÖK’e sunulan ve onaylanan tekliflerimizin listesini görmek için TIKLAYINIZ.