Üniversitemiz Yeşilay Topluluğu öğrencileri, “Temiz Çevre” sloganıyla başlattıkları çevre temizliği kapsamında Güre Yerleşkesinde başta yeşil alanlar olmak üzere, çevreye atılan çöpleri topladılar.

Akademik Danışman Öğr. Gör. Recep Yağcı öncülüğünde bir araya gelen öğrenciler, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla öğrencilerin yoğun olarak kullandığı alanlarda yerlere atılan pet şişe, naylon, kağıt, sigara paketleri ve izmaritleri, cam parçaları ve buna benzer çöpleri topladılar.

Bu etkinlikle, çevre temizliğine dikkat çekmek istediklerini belirten Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Recep Yağcı, herkesin bu konuda dikkatlı ve duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

“Daha temiz bir Üniversite için kampüsteki çöpleri topladık” diyen Topluluk Başkanı Semra Akyol, Yeşilay olarak gösterdikleri bu duyarlılığı diğer öğrencilerden de beklediklerini söyledi.

Çalışmalarda etkin rol oynayan GRÜ TÖMER Akademisyenlerinden İlyas Gedik ise, yaptıkları temizlik esnasında özellikle sigara izmaritlerinin büyük bir kirlilik oluşturduğunu gördüklerini belirterek, başta öğrenciler olmak üzere herkesi bu konuda dikkatli olmaya davet etti.