Duyurular
2021-2022 Öğretim yılı Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Programları Güz Dönemi Final Sınavı 08-09 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Final sınavındaki “Salon Başkanı, Gözetmen ve Yedek Görevli” görevlendirmelerinde ciddi dengesizlikler olduğu gözlenmiştir. Daha önce de dile getirdiğimiz üzere bu durumun koordinatörlüğümüz ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu görevlendirmelerin tümü tercihlere müteakiben AÖF tarafından merkezi olarak yapılmaktadır. Ara sınav sonrası benzer sorunları içeren raporu koordinatörlük olarak AÖF’e iletmiştik. Ancak sorunların devam ettiğini görüyoruz.

Durumu anlamak ve bilgilendirme yapmak için bugün Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) yetkileri ile yaptığımız görüşmede bize iletilen bilgi şu şekildedir: “AÖF ile MEB arasında yapılan protokolle sınav görevlendirmelerinde artık MEB personeli ile Üniversite öğretim elemanları arasında herhangi bir öncelik sıralaması olmayacaktır. Ayrıca görevlendirmelerde kişinin bundan önceki yaptığı tüm görev ve sayıları temel alınarak görevlendirilmeler yapılmıştır. Bu nedenle görevlendirmelerde herhangi bir yanlışlık söz konusu değildir.”

Sözlü olarak iletilen bu ifadelerin bir bilgilendirme yazısı ile koordinatörlüğümüze iletilmesi AÖF’ den talep edilmiştir. Bilgilendirme yazısı bize ulaştığında, yazının olduğu şekliyle üniversite web sayfasından paylaşılacağını bilgilerinize sunarız.

Doç. Dr. Mustafa ÇAKMAK
                                                                                                                               AÖF il Koordinatörü